NOVOSTI

Pametni telefoni

Testirali smo baterije 25 budget telefona u zimskim uvjetima!

Saznajte koji su modeli preživjeli Vidilab snowbench na temeperaturi od 4 °C i radili nakon 6 sati neprekidnog testiranja!

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Testirali smo baterije 25 budget telefona do 1500 kn u zimskim uvjetima! Poznato je kako različiti vremenski uvjeti, poput vrućine ili hladnoće,  utječu na funkcionalnost i rad svih popularnih mobilnih gadgeta, ponajviše pametnih telefona. Zamislite ovu situaciju. Negdje ste na skijanju ili jednostavno uživate u zimskim radostima s obitelji ili prijateljima i upravo se spremati snimiti neku fora fotografiju. Izvadite mobitel i džepa i…. Shvaćate da ne radi, jer se ugasio zbog niske temperature.

U Vidilabu smo testirali baterije 25 budget telefona do 1500 kn na hladnoj, snježnoj površini uz temperaturu zraka od 4 °C. Htjeli smo na praktičnom primjeru doznati kako hladnoća i niske temperature utječu na bateriju, odnosno na ukupno vrijeme trajanja baterije pojedinog modela.

Vidilab snowbench!

Tako se ukupno 25 budget Android telefona našlo na ledu! Doslovno! I to nekoliko sati bez prekida. Krenuo je maraton! U pravilnim vremenskim intervalima provjeravali smo svaki pojedini mobitel, uključivali ekran i provjeravali dali još uvijek funkcionira kako treba. Vrijeme je polako prolazilo. Jedan, dva, tri sata, a većina kandidata se još uvijek držala vrlo dobro.

Međutim između 4 i 5 sata počelo je osipanje testnih kandidata.  Baterije kod tri modela otkazale su poslušnost. Ostatak društva nastavio je veselo raditi. Između 5 i 6 sata našeg maratona izgubili smo još 5 testnih budget telefona! Na kraju priče Vidilabov zimski snowbench preživjelo 17 budget Android telefona do 1500 kn čije su baterije izdržale ovu torturu i nakon ukupno 6 sati neprekidnog testiranja.

Ovaj test nam je pokazao kako hladno vrijeme i niske temperature svakako utječu na trajanje baterije. Ukupno 17 testiranih budget Android telefona preživjelo je naš snowbench i nastavilo raditi i nakon 6 sati neprekidnog testiranja. Međutim preostalih 8 modela nije uspjelo preživjeti dovoljno dugo, što znači da će vam daleko ranije prestati raditi na hladnoći i niskim temperaturama.

Kompletan test zabilježili smo i kamerom, a kako je sve to izgledalo u praksi možete pogledati u našem Vidilab snowbench videu.

Detaljan test svih 25 budget Android telefona do 1500 kn možete pročitati najnovijem broju časopisa Vidi– https://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/NOVI-VIDI-25-vatrenih-telefona-do-1500-kuna

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
iPhone XR je najprodavaniji smartphone u Q3