NOVOSTI

Facebook Messenger vraća se korijenima

Facebook Messenger uskoro će postati jednostavniji i brži

Messenger je postao velika i komplicirana aplikacija pa se iz Facebooka nadaju da će riješiti taj problem

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Facebook Messenger uskoro će postati jednostavniji i brži
3

Jedna od najkorištenijih i najpopularnijih aplikacija za dopisivanje definitivno je Facebook sa svojim Messengerom. Iako je na početku nudio brz i jednostavan način kako se čuti sa prijateljem, članom obitelji ali i nekom tvrtkom, sa svakom je novom verzijom stigla neka dodatna mogućnost koju su neki podržavali, dok su drugi ipak negodovali jer je iz jednostavne i brze aplikacije Messenger došao do statusa velike, spore i vrlo komplicirane aplikacije. U zadnjih nekoliko godine uz samu chat funkcionalnost dodana je i mogućnost slanja novca (ali samo u nekim državama), dodavanje razno raznim botova koji omogućuju dopisivanje sa računalnim asistentima, pa sve do platforme za igranje i postavljanje priča (Stories). Čak je i sam Facebook na neki način priznao time što je uz regularnu Messenger aplikaciju na tržište izbacio i Facebook Lite, posebnu olakšanu verziju aplikacije koja se vraća na početak i nudi osnovne funkcionalnosti (dopisivanje i pričanje) uz dobre performanse i manju potrošnju baterije. Facebook Lite je Android-u skinut preko 100 milijuna puta što prilično govori o interesu korisnika za jednostavnošću.

Kao rezultat, potpredsjednik Facebook-ove divizije za chat platformu David Marcus objavio je na svojem blog postu neke od ciljeva koje njegov tim želi postići u 2018. godini. Kao neke od ciljeva navodi više mogućnosti za grupne razgovore, ali i razvijanje takozvanog „vizualnogdopisivanja, sa više mogućnosti dodavanja naljepnica, GIF animacija, ali i slanje fotografija u većoj kvaliteti. Priča se i o boljoj podršci za korisničke službe kompanija, kojima se ljudi sve više javljaju preko poruka umjesto poziva i prolaženja kroz mnoštvo automatskih poruka i biranja brojeva. No, zanimljivo je što je sam Facebook priznao da je Messenger aplikacija postala komplicirana i sa mnogo opcija i mogućnosti koje nisu baš korištene, ili su se negativno odrazile na korisničko iskustvo. Očekuje se da će Android, iOS i Windows 10 aplikacije dobiti intuitivnije i jednostavnije sučelje iz kojeg će biti izbačene vrlo rijetko korištene mogućnosti.

Iako je vremenski period kada će promjene biti dostupne nepotpun, vjeruje se da će ažuriranja biti aplicirana u valovima tijekom ove godine.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Novi predstavnik Mate serije

Huawei Mate 20 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Samsung A90 s pop-up kamerom?