NOVOSTI

Apple službeno lansirao iOS 12

Američki gigant Apple nakon nekoliko mjeseci beta testiranja, službeno je lansirao iOS 12 te watchOS 5 i tvOS12

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Novi sustav podržavat će sve novije i starije inačice Appleovih telefona zaključno s uređajem iPhone 5s iz 2013. godine s naglaskom upravo na brzinu izvođenja kod starijih modela. Također, bit će podržan i na svim iPad Air i iPad Pro uređajima, kao i na iPad 5, iPad 6, iPad mini 2 te iPod touch uređajima šeste generacije.

Do 70% brža kamera

Iz Applea ističu kako  će iOS 12 svakodnevne zadaće učiniti gotov dvostruko bržima na iPhone i iPad uređajima. Novost je i Siri prečac za iOS aplikacije koji će dopustiti korisnicima odrađivanje zadaća prema vlastitim rutinama.  Za sve ljubitelje fotografije, iOS 12 obećava do 70% brže pokretanje kamere i do 50% brže pojavljivanje tipkovnice i preciznije tipkanje.

Novi efekti i načini pretrage

Korisnici će moći stvoriti Memoji znakove odmah unutar poruka i odabrati pojedinu ili set karakteristika za formiranje osobnosti. Postojeći Animoji znakovi prošireni su duhom, koalom, tigrom T. rexom. Spomenuti efekti kamere dolaze i na FaceTime.

Pretraga u galeriji ponudit će korisnicima jednostavnije sortiranje prema najnovijim događajima, ljudima, mjestima, grupama i kategorijama posljednje pretrage te lakše dijeljenje fotografija među prijateljima koji su već primili fotografiju ili video s istog putovanja, događaja.

Sveprisutna Siri

Kao i na iPhone uređajima, svi korisnici Apple satova s watchOS 5 moći će razgovarati sa Siri podizanjem ruke prema ustima, izgovaranjem zahtjeva u sat iz serije 3 i kasnijih proizvoda, a skupljat će se i bodovi svakodnevnom aktivnošću. Omogućeno je i spremanje podcasta kao i Walkie-Talkie aplikacija za interakciju s drugim korisnicima Apple satova.

Novi tvOS 12 bit će dostupan za 4 generaciju i 4K Apple TV modele s podrškom Doly Atmos audio za filmove i novim, više interaktivnim čuvarem zaslona.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
POCO F2 Lite stiže: SD765, 6GB RAM, 5000mAh baterija!