NOVOSTI

Budi promjena

Tele2 i Zaklada Reach for Change

Proglašeni su dobitnici natječaja Reach for Change – Budi promjena.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Zaklada Reach for Change provodi svoje aktivnosti u 18 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska. Samo je u prošloj godini zahvaljujući radu programa unaprijeđen život milijuna djece u Europi, Aziji i Africi. Pružanjem podrške, Tele2 je omogućio rad zaklade Reach for Change u Hrvatskoj, podržavajući projekte inovativnih socijalnih poduzetnika s ciljem poboljšanja kvalitete života djece.

Neformalni zavod za zapošljavanje, Iskrice i Logopedi bez granica nagrađeni su projekti ovogodišnjeg natječaja – dobili su ukupno 540.000 kuna te individualno i prema stvarnim potrebama dizajniran nefinancijski program mentorstva i razvojne podrške koju će kroz godinu dana timovima projekata pružati djelatnici Tele2 i Reach for Change.

Tele2 je ponosni partner Zaklade Reach for Change-Budi promjena jer smo svjesni ozbiljnih nedostataka u zadovoljavanju važnih potreba djece – od obrazovanja, razvoja do zaštite i tako je na svim tržištima gdje Tele2 radi. Socijalni poduzetnici koje možemo podržati kroz Reach for Change imaju jedinstven položaj popuniti ove nedostatke i pružiti podršku upravo onoj djeci koju su propustile podržati institucije i velike organizacije.“, istaknuo je potpredsjednik Tele2 Grupe gosp. Guillaume van Gaver.

Tele2 ulaže u socijalne poduzetnike jer je to jedinstvena mogućnost da podržimo one koji rade na inovativnim rješenjima problema s kojima se suočavaju djeca, a koji traže način da postignu održivost svoga rada. Njima iznimno koriste iskustva i pojedini modeli iz poslovnog sektora, a kroz ovaj program socijalni poduzetnici dobivaju više od financiranja – dobivaju upravo takvo savjetovanje i mentorstvo koje im pomaže postići održivost i time dugotrajno pružati podršku sve većem broju djece.“, izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska gosp. Viktor Pavlinić na svečanosti proglašenja dobitnika.

Projekti dobitnici su:

Iskrice – u okviru Udruge Vjetar u leđa, primjenjuje cjelovit pristup u radu s darovitom djecom, kroz sustavne radionice potiče kod njih kritičko, kreativno, znanstveno i produktivno mišljenje, emocionalnu inteligenciju, socijalne vještine, prezentacijske sposobnosti i vještine učenja. Tako zadovoljava njihove potrebe, pomaže im da prihvate sebe i nauče vještine za siguran rast i razvoj u izazovnoj okolini

Neformalni zavod za zapošljavanje – Više od 95% mladih koji godišnje napušta domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ima ozbiljne poteškoće prilikom osamostaljivanja jer ne mogu nikako pronaći posao i osigurati si minimalne uvjete za život. Ovaj projekt, kojeg je inicirao tim Otvorene medijske grupacije, organiziranjem specijaliziranih treninga u području izrade životopisa, vođenja vlastitih financija te direktnim povezivanjem mladih iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi i poslodavaca, kroz oblik neformalnog zavoda za zapošljavanje, mladima će pružiti priliku da s novostečenim saznanjima i ojačanim samopouzdanjem izađu na tržište rada, kako bi što prije došli do željenog zaposlenja i kako bi si osigurali bolju i stabilniju budućnost.

Logopedi bez granica – U Hrvatskoj su logopedske usluge centralizirane, što znači da se u velikim gradovima dugo čeka na termin za dijagnostiku ili terapiju, dok s druge strane u manjim, ruralnim i slabije naseljenim područjima nema logopeda pa roditelji moraju putovati u gradove, a terapija je povremena. Ovaj projekt nudi online logopedsku dijagnostiku i terapiju za sve koji je trebaju, bez prostornih i vremenskih ograničenja.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1