TESTOVI

Retro look

Wiko Ufeel Lite

Kvalitetno kućište od aluminija, senzor otiska pet prstiju, 2 GB RAM-a i zaštitne aplikacije uz povoljnu cijenu
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Wiko Ufeel Lite
5

Hardver, povezivost

Mediatek MT6735 čipset s četiri procesorske Cortex-A53 jezgre radi na maksimalnom taktu do 1,3 GHz pa na telefonu prolaze sve danas uobičajene aplikacije, ali ne i one gamerske koje ipak traže više snage. Mali-T720 grafika čak se i u situacijama ako baš pretjeramo u igranju uspijeva solidno nositi.

Radna (RAM) memorija je danas postala praktički najbitniji dio telefona jer ako nemate dovoljno radne memorije, uzalud vam procesorska i grafička snaga. 2 GB jamac su da će telefon uspjeti ugodno raditi i s većim brojem aktivnih aplikacija u pozadini. Interna memorija od 16 gigabajta proširiva je do 64 GB, što znači da ćete nakon što potrošite oko 10 GB memorije telefona morati platiti minimalno 150 kuna za maksimalnih 64 GB.

U dijelu s povezivosti spomenimo kako Wiko Ufeel Lite radi na 4G mrežama, ima Bluetooth 4.0, USB OTG, audio jack od 3,5 mm, wireless je podržan u verzijama b/g/n, ima Wi-Fi Direct za brzo prebacivanje većih datoteka, a ulaz za punjač i spajanje na računalo je preko microUSB 2.0 porta.

Softver, brzina rada

Marshmallow verzija Androida je postavljena s abecednim popisom aplikacija, a na vrhu se nalaze posljednje korištene. Za rad se koriste razne geste, telefon kao što smo već spomenuli vrlo ugodno radi i kad se napuni većim brojem aplikacija. Kad je duže u upotrebi osjeti se zagrijavanje stražnje strane jer se straga koristi aluminij, što je uobičajena pojava za današnje telefone.

Unutar „Kutije za šifiranje“ mogu se smjestiti slike, glazba, video zapisi i datoteke, dakle sve što možemo imati na telefonu. Prethodno je potrebno obaviti autorizaciju kroz zaštitu – šifrom, pattern linijom povezivanja točkica na ekranu ili preko otiska prsta. Čak je moguće zaključati određene aplikacije u telefonu. Dakle, ovo je Android 6.0 koji je dodatno lokaliziran od strane Wika kroz Wiko UI sučelje.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""