TESTOVI

Retro look

Wiko Ufeel Lite

Kvalitetno kućište od aluminija, senzor otiska pet prstiju, 2 GB RAM-a i zaštitne aplikacije uz povoljnu cijenu
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Wiko Ufeel Lite
5

Uvod, sadržaj pakiranja

Na domaćim prostorima Wiko nije još stekao popularnost, iako se radi o brandu kojeg već godinama viđamo na svim velikim događanjima kao što su Mobile World Congress u Barceloni i IFA u Berlinu. I svaki put kad smo vidjeli telefone Wiko ostali smo oduševljeni kvalitetom izrade, ali i zanimljivim bojama kućišta te solidnim performansama. Wiko je inače francuski brand vrlo popularan upravo u Francuskoj u kojoj na otvorenom tržištu, dakle izvan operatorskih tarifa i ugovora zauzima primjetan udio u prodaji.

Na test smo uzeli Wiko Ufeel Lite koji dolazi u izrazito šarenoj kutiji koja budi pozitivu, a u pakiranju se nalaze 5-voltni punjač snage 1 A s kabelom dužine 100 cm, crne stereo slušalice te vrlo praktični i funkcionalni plastični adapteri za SIM karticu.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Već se iz izbora ponuđenih boja – čokoladne dvobojne boje koju smo uzeli na test, crne Slate, Lime i Rose Gold primjećuje smjer u kojem ide smartfon Wiko Ufeel Lite. Dizajn je vrlo bitan i naglašen u prvom kontaktu s telefonom koji ugodno leži u ruci. Možemo reći da je Wiko vrlo cool.

Korišten je aluminij na stražnjoj strani kućišta iza kojeg se nalazi baterija do koje korisnik ne može doći, a uz aluminij dostupan još i na okviru telefona korištena je i plastika na gornjem i donjem dijelu kućišta. Telefon nije sklizak u ruci pa će se moći koristiti i bez zaštitne maske, što preporučujemo ako želite pokazati zanimljive boje telefona. Bočna tipka za pokretanje telefona, s gravurom za bolji grip, nalazi se na dobroj poziciji, ali telefon se može otključavati dodirom ili pritiskom na fizičku tipku ispod 5-inčnog ekrana s vrlo brzim senzorom otiska prsta.

Moguće je dodati do pet prstiju, ako hoćete i nožni otisak prsta ili pak recimo otisak svojeg djeteta ukoliko mu često dajete telefon da se igra s njime. S otiskom prsta se može podesiti zaključavanje određenih datoteka i pokretanje aplikacija tako da je testirani Wiko Ufeel Lite vrlo napredan u tom pogledu. Zgodno je što se svakom spremljenom otisku prsta može dodati neka akcija poput otvaranja bilo koje od aplikacija instaliranih u telefon ili pak povezati s određenim kontaktom u imeniku.

Ekran, baterija

IPS ekran od 5 inča dijagonale prikazuje HD 1280 x 720 piksela te nema primjetnu nazubljenost napisanog teksta tako da ćete s ovom danas minimalnom rezolucijom biti zadovoljni. Ekran daje dobru vidljivost iz svih kutova, ugodne su i vjerne boje, dok se uz MiraVision može podesiti baš prema svačijim ponaosobom preferencijama – kontrast, zasićenost boja, svjetlina, oštrina, temperatura i dinamički kontrast. Jačina svjetlosti je 420 nits.

Ispod ekrana se koristi tipka za povratak natrag za jedan nivo ako se tipka samo dotakne, jači pritisak vraća ekran na početni a duži pokreće prikaz aktivnih aplikacija u pozadini; tipka na dnu ekrana se koristi za povratak direktno na početni ekran, a pored nje se nalaze standardne Natrag i Multitasking tipke. Tipkama na dnu ekrana se može mijenjati orijentacija što je zgodno ako kao dešnjak više preferirate da recimo tipka za povratak natrag bude u desnom dijelu, odmah na domak prsta kad se telefon pridržava u jednoj ruci.

Litij-polimerska baterija kapaciteta 2500 mAh je smještena unutar kućišta te se za promjenu mora otići u servis. Time je dobivena veća krutost i čvrstoća kućišta. Trajat će do dva dana, ako ga baš ne trošite jer performanse smartphonea Wiko Ufeel Lite nisu takve da zahtijevaju puno energije.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""