TESTOVI

Baby Galaxy

Samsung Galaxy A3 (2017)

A3 izgleda poput lijepe i slatke bebice, ali dizajn nije jedini njegov adut pred sve mnogobrojnijom i jeftinijom konkurencijom koja dolazi s istoka
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Hardver, povezivost

U Samsung Galaxy A3 (2017) je ugrađen kućni Exynos 7870 čipset s osam Cortex-A53 procesorskih jezgri koje rade na taktu do 1,6 GHz. Sasvim dovoljno za ovakav tip telefona, za ono što bi se eventualno moglo na njemu raditi i kakav tip aplikacija se očekuje da bi mogao biti instaliran. Što se tiče radne memorije, napravljen je skok s 1,5 GB na 2 GB tako da se instaliranjem nekoliko desetaka danas uobičajenih aplikacija i korištenjem multitaskinga s desetak aktivnih bez problema telefon može nositi u praksi. Grafički čip je Mali-T83o koji uspijeva bez problema brzo iscrtavati sve što se na ekran pošalje. Interna memorija od granično (ne)dovoljnih 16 GB u konačnici nudi 8,3 GB, ali tu je proširivost do čak 256 GB pa brige nikakve nemate jer je često puta povoljnije kupiti telefon s manje interne (flash) memorije i kupiti po želji karticu (ili ju pak prebaciti iz prethodnog telefona). Naravno, flash memorija je brža od one eksterne, ali s obzirom na klasu telefona to ne bi trebalo nešto bitno utjecati na performanse telefona.

4G LTE povezivost je danas postala standard pa ju praktički više niti ne treba isticati. Podržana je brzina downloada do 300 Mb/s, a uploada 50 (LTE Cat. 6). Wi-Fi je podržan u svim inačicama (a/b/g/n/ac), Bluetooth je verzije 4.2, NFC dobro dođe za prebacivanje podataka sa starog telefona.

Softver, brzina rada

Android 6.0.1 bi vjerojatno trebao biti nadograđen na novi Nougat, a dok se koristi Marshmallow s telefonom smo zadovoljni, lijepo i fluidno sve radi. Ipak su 2 GB RAM-a za ovu rezoluciju više nego dovoljna, u pozadini sve pokreće i dovoljno procesorskih jezgri.

Kamera, multimedija

Stražnja kamera s maksimalnih 13 megapiksela je po dnevnom svjetlu solidno dobra, iako to nije na razini telefona kojima pretendira A3, što se tiče dizajna. Pri izoštravanju se, nakon cca jedne sekunde začuje zvuk auto fokusa, a snimljene fotografije imaju srednju oštrinu. Nisu loše, dobre su i poslužit će nezahtjevnim korisnicima. Najveću rezoluciju od 13 megapiksela kamera postiže u 4:3 omjeru dok se 16:9 omjer može dobiti na 9,6 megapiksela. S otvorom blende f/1.9 poslužit će i u slabijim svjetlosnim uvjetima, ali tada kvaliteta ipak rapidno opada.

Video se snima u full HD rezoluciji s kvalitetom koju možemo proglasiti osrednje dobrom pa s time možete biti zadovoljni, a i full HD je danas ipak već standard, a moguće je snimanje i u 1:1 omjeru ako trebate snimak za Instagram ili Snapchat. Također, i fotografije se mogu snimati u tom omjeru. Brzim dvoklikom na tipku ispod ekrana pokreće se kamera iz stanja mirovanja, u doslovce jednoj sekundi, a ovisno koja je posljednja kamera bila korištena ta će se i pojaviti na ekranu. Virtualna tipka kamere se može pomicati po ekranu ukoliko vam smeta za neki kadar, što nas često smeta na drugim današnjim telefonima

I prednja f/1.9 kamera uz full HD video nudi slične omjere pa se maksimalno 8 dostupnih megapiksela nudi u 4:3 omjeru, 16:9 pri 6 Mpx, a 1:1 je dostupan pri 6 megapiksela. Nema manjih rezolucija, što smatramo da nije dobra odluka jer ne žele svi imati velike fotografije koje zauzimaju puno prostora i plus imate kasnije više toga za backupirati. Moguće je snimanje glasom te korisnim gestama, s dlanom okrenutim prema kameri te se nekoliko sekundi kasnije, dok se pripremimo za fotkanje, dobije selfie bez da se mora pritisnuti tipka kamere.

U multimedijskom dijelu Samsung Galaxy A3 (2017) ima FM radio, S Health fitness aplikaciju koja prati sve naše aktivnosti tijekom dana.

Fotografirano s Samsung Galaxy A3 (2017)

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

 

1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Kategorija za sebe

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

string(4) "test" array(0) { }

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1