TESTOVI

Baby Galaxy

Samsung Galaxy A3 (2017)

A3 izgleda poput lijepe i slatke bebice, ali dizajn nije jedini njegov adut pred sve mnogobrojnijom i jeftinijom konkurencijom koja dolazi s istoka
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Ekran, baterija

U odnosu na prethodni, Samsung Galaxy A3 (2016), dijagonala ekrana je ostala ista – 4,7 inča. To je danas postao minimum ispod kojeg je teško pronaći telefon. Spomenimo kako je prvi Samsung Galaxy A3 iz 2015. godine imao 4,5 inča dijagonalu ekrana te rezoluciju od 960 x 540 piksela. Ugrađeni Super AMOLED ekran očarava kako i dolikuje ovoj tehnologiji pa su boje vrlo žive, mogu biti nabrijane ako postavite neku živu pozadinu, a isto tako boje mogu biti i umjerene upravo odabirom prikladne pozadine. Dovoljna je i gustoća piksela od 312 ppi u praksi i nema potrebe za više od toga jer biste samo dobili dodatni potrošač baterije i hardverskih resursa telefona.

Možete odabrati automatsko podešavanje svjetline u odnosu na okolinu, navečer se može uključiti filtar plavog svjetla kako biste ugodnije mogli zaspati nakon korištenja telefona, zgodno je što se u postavkama može podesiti veličina teksta kako baš vama odgovara kroz šest veličina, imate priliku postaviti svoj omiljeni font, na ekranu ikone mogu biti jednostavnije ili s okvirima pa je nešto izbornik u tom slučaju šareniji. Ipak, ono što je naročito zgodno kod testiranog Samsung Galaxy A3 (2017) jeste Always On Display koji će uz minimalnu potrošnju cijelo vrijeme prikazivati vrijeme i obavijesti ako postoje pa kad god pogledate u telefon odmah znate što se novo događa, bez da pokrećete osvjetljenje na cijelom ekranu.

Baterija kapaciteta od 2350 je za 50 mAh veća nego kod prethodnog Samsung Galaxy A3 (2016), zbog toga je telefon i deblji za 0,6 mm, u odnosu na prvi A3 model veća je za 450 mAh pa uz standardni način rada koji uključuje barem 40-ak minuta razgovora, dopisivanje preko instant poruka, provjeru novih statusa i poneku fotku možete računati na oko dan i pol korištenja. U stvarnosti, baterija se može razvući i na oko dva dana.

U postavkama telefona se može podesiti način štednje baterije ako ne spadate u one koji maksimalno koriste svoj telefon te na taj način povećati autonomiju za dodatnih 10-20 sati u srednjem načinu štednje dok se u pravom maksimalnom načinu štednje može dobiti tri puta veća autonomija. Idealno za osobe koje telefon koriste samo za pozive, poneku poruku, eventualno nešto fotografirati i to je to. U tom se slučaju ograničava osvjetljenje ekrana, brzina procesora, vizualnih interakcija te korištenje pristupa internetu.

Baterija nije promjenjiva te je potrebno otići u servis kako bi se zamijenila jednog dana, ali ste kupnjom Samsunga Galaxy A3 (2017) dobili čvrsto kućište koje se nigdje ne pomiče, a istovremeno ovaj telefon je vodootporan te udovoljava IP68 certifikatu koji garantira da će telefon i nakon pada u slatku vodu raditi bez problema, ako dubina vode nije veća od 1,5 metara i telefon ne bude potopljen duže od 30 minuta. Dakle, idealno za kupanje u plićaku rijeke te eventualno za nošenje u kadu i tuš, ukoliko očekujete bitan poziv ili možda želite napraviti kakav selfie ispod tuša 🙂

1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Kategorija za sebe

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

string(4) "test" array(0) { }

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1