TESTOVI

Turbo smartfon

OnePlus 3T

Trebaju li pred pametnim telefonom OnePlus 3T strahovati svi ostali Android telefoni?
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

OnePlus 3T
3.7

Hardver, povezivost

Ovaj dio teksta zaslužuje najviše pohvala, to je sigurno jer testirani OnePlus 3T ima 6 GB LPDDR4 radne (RAM) memorije. Wow, sigurno ste pomislili. Telefon je inicijalno predstavljen u lipnju 2016. (verzija OnePlus 3) dok je OnePlus 3T stigao pet mjeseci kasnije, također sa 6 gigi RAM-a. Jasno je da s tom količinom memorije telefon doslovce „leti“, sve se odvija i događa trenutno, nema čekanja niti zastajkivanja, što god na telefon instalirali. Full HD ekran je plus jer bi quad HD ekrani dodatno usporavali rad telefona.

Danas najjači telefoni poznatih A brandova proizvođača telefona i dalje ugrađuju 4 GB RAM-a, iako se sa svakom novom verzijom telefona očekuje više, ali očigledno su sami proizvođači zaključili kako je toliko radne memorije dovoljno za ugodan i brz rad. Postavlja se pitanje zašto je onda u OnePlus 3T ugrađeno dodatnih dva gigabajta. Treba uzeti u obzir kako veliki proizvođači puno vremena tijekom razvoja telefona provode u optimizacijama, koje manji proizvođači ipak nisu u mogućnosti toliko raditi i proučavati pa je sigurnije ubaciti više RAM-a i imati fluidan telefon. Interna memorija od 64 GB (raspoloživo 53,63 GB) nije proširiva karticama pa možemo koristiti razne cloud servise.

Čipset je Snapdragon 821 (820 u modelu OnePlus 3), sa ukupno četiri procesorske Kryo jezgre – dvije rade na 2,35 GHz, a druge dvije na 1,6 GHz. Grafički čipset je Adreno 530.

U dijelu povezivosti, OnePlus 3T ima 4G LTE kategorije 6, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC.

Softver, brzina rada

Na telefon OnePlus 3T je nadograđen Android Nougat 7, a inicijalno je dolazio s Androidom 6. Uz Android 7 dobit ćete i neke dodatke od OxygenOS 4.0.3 kao što su postavke vezane uz prikaz na ekranu, te dodatni ekran smješten lijevo na kojem se prikazuju razne informacije poput nedavnih kontakata i nedavno pokrenutih aplikacija, kontrolni centar… U glavnom izborniku telefona nema velikog broja aplikacija. Android je vrlo čist.

Na tipku ispod ekrana smješten je čitač otiska prsta putem kojeg možemo pohraniti do pet otisaka, Postupak inicijalizacije je nešto duži nego kod čitača koji se nalaze na stražnjoj strani kućišta jer mogu uhvatiti veću površinu dok rješenje kakvo koristi OnePlus 3T zahtijeva duplo duže vrijeme, ali to nije neki nedostatak jer jednom kad spremimo naš otisak više ga ne moramo unositi. S druge strane, čitač je izrazito brz kao i cijeli telefon koji se pokreće za oko 20 sekundi, što je vrlo brzo.

U izborniku telefona se nalazi Community dio u kojem možete pratiti razne novosti odnosno rasprave korisnika o testiranom OnePlus 3T i prethodnim modelima – OnePlus One, OnePlus X, OnePlus 2 i OnePlus 3.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""