TESTOVI

Vrh vrhova

Noa H10

Iznenađenje u domaćem obliku: Noa H10 ima 4 GB RAM, tri kamere, povoljnu cijenu i vrhunsku izradu
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Noa H10
2.4

Uvod, sadržaj pakiranja

Veliki (is)korak je napravila domaća tvrtka Hangar 18 iz Koprivnice – na domaće su tržište u prodaju pustili model Noa H10, snažni Android smartfon u kvalitetnom kućištu, vrhunskih specifikacija hardvera te povoljne cijene za jedan ovakav telefon. Imaju se s čime pohvaliti i da su prvi na svijetu.

U pakiranju smo u lijepoj crnoj kutiji uz mobitel Noa H10 dobili zaštitnu foliju za ekran, brzi punjač, kabel dužine 100 centimetara te crne stereo slušalice.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Izgled i izrada mobitela Noa H10 su premium – korišten je metal za izradu cijelog kućišta, spojevi metalnog kućišta s prednjim staklom koje prekriva 5,5-inčni ekran su savršeni. Što god da na telefonu dodirnemo, osjećaj je vrhunski i vrlo skup pod prstima. Sličnost s dizajnom novog iPhoena 7 je u prednjem dijelu vrlo primjetna, ali to je samo plus.

U ergonomskom pogledu telefonu sa zaobljenim rubovima ugodno leži u ruci, ali kako je kućište od poliranog metala treba biti oprezan da telefon ne isklizne iz ruke. Sviđa nam se i dvobojna kombinacija kućišta – time se dobilo da je s prednje strane sve u crnoj boji (dok ekran ne radi) dok je na boku i na stražnjoj strani kućišta koje se ne otvara pa je time i sve čvrsto tamno-siva boja pravog metala. Stražnja strana je pri vrhu i dnu razdvojena s dvije horizontalne linije koje se koriste za prolazak signala. S obzirom da telefon ima zatvoreno metalno kućište, postoji mogućnost da u zatvorenim prostorima s debelim zidovima dođe do slabijeg prijema signala. To smo tijekom višetjednog korištenja telefona na testu primijetili samo jednom, na jednoj specifičnoj lokaciji, ali smo sigurni da na istom mjestu i mnogi drugi telefoni imaju poteškoće s prijemom signala.

Ispod ekrana se nalazi touch tipka koja reagira na naš dodir nakon što telefon otključamo preko bočne, dobro pozicionirane tipke. U prvi mah smo pomislili kako se radi o tipki koja osjeća naš pritisak, ali se u suštini radi o dužini pritiska – kraći pritisak vraća sučelje Androida 6.0 na početni ekran dok duži pritisak otvara multitasking prozore. Tipka je jako dobra i responzivna pod prstima te predstavlja odlično rješenje. Na tipki je istovremeno postavljen i čitač otiska pa se time istovremeno dobije i zaštita telefona.

Cool faktor kod telefona je svakako stražnja dual kamera koja dolazi iz Samsunga. Kad mobitel Noa H10 stavimo na stol, taj detalj odmah privlači pozornost. Lijepo je dizajniran donji rub kućišta na kojem se nalaze lijeva i desna perforacija, s tim da lijeva strana ne daje nikakav zvuk nego je tu samo radi dizajna (telefon nema stereo zvuk), a između perforacija se nalazi USB Type-C konektor.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""