TESTOVI

Stilist

LG K10 (2017)

U lijepo dizajniranom kućištu LG K10 donosi 2 GB radne memorije, solidne kamere te dobru bateriju
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Kamera, multimedija

13 megapiksela ima stražnja kamera u omjeru 4:3, za 16:9 omjer broj megapiksela se smanjuje na 9,7, a na izbor se nudi i omjer 1:1 ako fotografiju želite postaviti na Instagram, na primjer. Video je podržan u HD i full HD rezoluciji, snimanje je moguće s HDR-om, na izbor se nudi osam dodatnih efekata. Kvaliteta fotografija uz osrednje brz autofokus i otvor blende f/2.2 je vrlo dobra u većini situacija, boje su vjerne, oštrina je dobra ako mirno držimo ruku, a tek se pri maksimalnom zumiranju snimljene fotografije primjećuje manjak oštrine.

Prednja kamera od 5 megapiksela, uz maksimalno osvijetljen ekran nudi i svojevrsno osvjetljenje dok snimamo selfie, uhvatit će i široki kut ukoliko ga trebamo za više osoba na fotografiji ili pak samo kadriranje za nas same, bez hvatanja okoline. Maksimalnih 5 megapiksela dostupno je u 4:3 omjeru stranica, 16:9 za 3,7 megapiksela te 1:1 za također 3,7 megapiksela.

Uz podržano okidanje govorom kod obje kamere, prednja kamera podržava i snimanje pokretom ruke Gesture Shot – ako ispred kamere zaklopimo otvorenu šaku za tri sekunde će se snimiti selfie, a ako to napravimo dva puta onda ćemo snimiti četiri uzastopne selfie fotografije. Praktično i dobro rješenje za ljubitelje selfie fotki koje uz ugrađeni autofokus mogu biti solidne oštrine, ali se primjećuje softversko poliranje naročito na licu pa nemojte baš previše zumirati vlastite snimke.

U multimedijskom dijelu pronalazimo glazbeni player i FM radio.

Fotografirano s LG K10
Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

1 | 2 | 3 | 4

KomentirajFora izgleda u crnoj boji s bakrenim okvirom i na još nekim mjestima u toj boji bakra.
Inače, LG K10 ima 2 GB RAM-a, MTK čipset MT6750 sa 8 jezgri na 1,5 GHz taktu.
Ekran HD 5,3 inča, u IPS LCD tehnologiji pa ima dosta dobar prikaz iz svih kutova.

Stražnja kamera od 13 se čini dosta dobrom, a prednja od 5 ne daje baš super slike (djeluju ispolirano).
Baterija 2800 mAh može ići do dva dana trajanja, izmjenjiva je.
Slaba točka je (možda) interna memorija od samo 16 GB pa ostaje za korištenje oko 8 GB. Plus microSD, kažu do 2 TB.
Cijena oko 1500 kuna.

Test:
http://www.mobil.hr/test/lg-k10-2016 04-05-2017 12:49
uopće nije loše.solidan mob i dobra cijena.negdje u rangu sličnih Xiaomija,Lenova i Motorole... 04-05-2017 15:52
Kupi sam dual sim verziju K10250e, navodno su vec izasli OTA updati međutim ja nisam dobio niti jedan, security patch level 1.jan.2017, build num NRD90U, soft ver V10a-EUR-XX. Prvo LG nigdje ne navodi da smartfom ima gorilaglass zastitno staklo, a ja to ne bih testirao. Dobre strane dual sima su što obje kartice rade na 3G istovremeno, a SIM 2 je jednostavo ukloniti bez vađenja baterije.Ono sto nije bas najbolje riješeno je korištenje dvije sim kartice pri uspostavljanju poziva.Naime kad otvorite kontak nema opcije da odaberete koji SIM želite koristiti za poziv koji slijedi, koristi se default-ni SIM, pa ako on ne odgovara morate promijeniti defaultni SIM, sto nije teško ali onda svi sljedeći pozivi koriste novi defaultni SIM. Druga opcija je da editirate sve kontakte rucno i odredite koji sim ce se koristiti pri pozivanju ovog kontakta. Inace mob bi mi ponekad počeo troštiti bateriju ko lud. Imao sam mogućnost usporediti potrošnju baterije sa Xperia M4 Aqua. Uz iste instalirane aplikacije i Sync off portosnja je 2-3% kroz 3 sata, uz WIFI ON 3-4% kroz 3 sata i to uglavno stanby moda, nama glazbe filmova interneta. Xperia ima za 1% manju potrosnju ali i slabiju bateriju. Ispostavilo se da ono sto enormno trosi bateriju je mobile data, kojeg ja cesto koristim. Uz mobile data ON lg sažvaće 19-21% baterij korz 3 sata satndbya, a Xperia svega 7% . Za cijenu na akciji 900 Kn mob je OK ako ne koristite Mobile Data.Iinace za punu cijenu nikako, precijenjen. 15-02-2018 21:56
LG je inače lijen kad su nadogradnje u pitanju.za LG G6 8.0 je najavljen tek za travanj.... 15-02-2018 23:38
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1