TESTOVI

Stilist

LG K10 (2017)

U lijepo dizajniranom kućištu LG K10 donosi 2 GB radne memorije, solidne kamere te dobru bateriju
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

LG K10 (2017)
4

LG-jeva K serija predstavljena je po prvi put u siječnju 2016. godine na CES-u u Las Vegasu te je zamijenila seriju L, a zatim je serija osvježena pred kraj 2016. godine s modelima K10, K8, K4 i K3. Na test nam je stigao model LG K10 (puna oznaka telefona je LG-M250n) koji u zanimljivo dizajniranom kućištu nudi napredniju kameru, uz ostale prosječne karakteristike – HD ekran dijagonale 5,3 inča i 2 GB radne memorije. U pakiranju se nalaze bijele stereo slušalice uz koje možete slušati integrirani FM radio s RDS funkcijom, adapter za punjenje izlazne snage 1,2 A te microUSB kabel dužine jedan metar.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

LG K10 (2017) sudeći po reakcijama tijekom našeg testa ima lijep i primamljiv dizajn – naprijed primjećujemo kako je 5,3-inčni ekran izrađen u 2.5D tehnici sa zakrivljenim staklom Gorilla 3 koje ga štiti od ogrebotina, a brončano boja mrežice zvučnika na vrhu uređaja nastavlja se i na plastičnom okviru koji spaja prednju i stražnju stranu kućišta. Brončana boja okružuje i leću stražnje kamere tako da K10 izgleda vrlo elegantno.

Plastični crni poklopac baterije s brušenim uzorkom na stražnjoj strani kućišta može se otvoriti te tako pristupiti bateriji i nanoSIM kartici te microSD utoru. Ispod kamere smještena je LED bljeskalica te tipka za otključavanje ekrana i pokretanje/isključivanje telefona. Tipka je postavljena na dobru poziciju koja se lako zahvaća pri svakom uzimanju telefona u ruku. Veličina je dobra za korištenje u jednoj ruci, a uz KnockON moguće je ekran otključati i zaključati dvostrukim dodirom po ekranu pa nema potrebe za pritiskom na tipku na stražnjoj strani.

S debljinom od 7,9 mm i masom od 142 grama LG K10 je uz zaobljeni dizajn privlačan telefon, a cool su detalji u bakrenoj boji.

Ekran, baterija

 

IPS LCD kapacitivni ekran dijagonale 5,3 inča dolazi u HD rezoluciji 1280 x 720 piksela, uz gustoću od 277 piksela po inču. IPS matrica garantira dobru vidljivost u svim uvjetima, ne primjećuje se nazubljenost, vidljivi kut je dobar iz svih položaja, a i na suncu je korištenje ugodno.

Baterija je promjenjiva pa u bilo kojem trenutku sami možemo zamijeniti bateriju kapaciteta 2800 mAh koja može potrajati dva dana ugodnog korištenja.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""