TESTOVI

Kamera za entuzijaste

Huawei P9

Dual kamera s Leica objektivima glavni je adut testiranog Huaweija, a P9 nudi i kvalitetnu izradu kućišta
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Huawei P9
3.3

Ekran, baterija

Full HD IPS ekran na 5,2 inča dijagonale nudi gustoću od 423 ppi koji se na telefonu čine vrlo gustima i djeluju kao da niti ne treba biti veća gustoća po inču površine. Vidljivi kutovi su onakvi kakvi trebaju i biti, a na direktnom suncu ekran treba posvijetliti maksimalno. Ili postaviti automatsko podešavanje svjetline.

huawei-p9-8

Ugrađena je baterija od 3000 mAh koja će telefonu dati nešto više od jednog dana korištenja, ukoliko se koristi kao pravi smartfon, a to znači barem sat vremena surfanja, nešto slušanja glazbe, komunikacije i pregledavanja mailova. Na kraju dana smo imali 38% preostalog kapaciteta baterije.

Punjač koji smo dobili nije brzi pa punjenje baterije traje nešto duže, ali kada smo na telefon spojili drugi (brzi) punjač iste izlazne snage od 2 W tada je krenulo daleko brže punjenje: od 5 do 37 posto baterija se napunila za 30 minuta; pola sata kasnije već je napunjenost bila na 67%, a nakon ukupno 80 minuta baterija je bila puna.

Hardver, povezivost

Ugrađen je srednje jak hardver, dakle nije sami vrh ali se radi o dobrim komponentama. Srce telefona je Huaweijem kućni Kirin 955 čipset s osam procesorskih jezgri – četiri rade na taktu od 2,5 GHz, a četiri na 1,8 GHZ kada telefon ne treba maksimalnu snagu kako bi se bateriji produžilo vrijeme. Integrirana su 3 GB radne memorije u kombinaciji s 32 GB interne memorije inače proširive do 256 GB. Ekran je full HD, dakle ne radi se o 2K ekranima kakve imaju najjači Android flagshipovi na tržištu, ali Huawei je to možda čak i pametno odradio s slabijom rezolucijom kako bi se telefon manje naprezao i samim time i bateriji vrijeme trajanja produžilo.

huawei-p9-5

Ovo je 4G LTE telefon s podržanim maksimalnim Wi-Fi brzinama, Bluetoothom, NFC-om koji dobro dođe kada se podaci prenose sa starog na novi telefon pa je komunikacija i prebacivanje podataka i aplikacija jako brza. Nema infracrvenu vezu niti integriran FM radio.

Softver, brzina rada

Android je verziji 6.0 uz Huaweijev EMUI koji telefonu daje drugačiji identitet pa aplikacije ne dolaze na jednom centralnom mjestu nego su sve smještene na početne ekrane koji se proširuju nakon što se prethodni ekran napuni prečacima do aplikacija. Na taj je način pojednostavljeno korištenje jer onda ne moramo iz glavnog izbornika povlačiti još jednom prečace do aplikacija na početnim ekranima.

huawei-p9-2

OS je brz, responzivan, fluidno se sve događa i možemo telefon opteretiti s puno aktivnih aplikacija u pozadini, bez da dođe do usporavanja u radu.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""