TESTOVI

Kamera za entuzijaste

Huawei P9

Dual kamera s Leica objektivima glavni je adut testiranog Huaweija, a P9 nudi i kvalitetnu izradu kućišta
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Huawei P9
3.3

Uvod, sadržaj pakiranja

Huawei P9 s Leica stražnjom dvostrukom kamerom je jedan od najvećih ovogodišnjih hitova, a dobre foto mogućnosti prati i kvalitetna izrada od metala te solidan ugrađeni hardver. Može se reći kako će upravo model P9 biti „kriv“ za ovogodišnji uzlet Huaweija koji se događa već nekoliko tromjesečja.

S dobrom kamerom Huawei je ušao u društvo probranih, a što je na prethodnim modelima bilo nedovoljno za borbu u A segmentu pametnih telefona.

huawei-p9-1

Lijepo je i pakiranje u kojem mobitel P9 dolazi – bijela kutija izgleda premium sa zlatnim natpisima, a unutar nje se nalaze zaštita za ekran, bijele stereo slušalice te punjač s USB Type-C kabelom dužine 100 centimetara.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Telefon Huawei P9 na prvi pogled izgleda kao da je izrađen iz jednog dijela metala – glossy metal odaje dojam kvalitete, ali je uz premium osjećaj i vrlo sklizak pa cijelo vrijeme korištenja postoji opasnost da (vam) isklizne iz ruke. Preporuka je kupnja zaštitnog kućišta, ali koje će onda prekriti izradu.

Dizajn prednje strane je onakav kakav jedino može biti u današnje vrijeme – crna staklena površina prekriva 5,2-inčni ekran, u donjem i gornjem dijelu je kućište razrezano kako bi se kroz tanki prostor razdvajanja mogli probiti svi signali koje će telefon primati ili odašiljati putem antena smještenih unutar kućišta.

huawei-p9-9

Telefon se ne otvara pa je izrada vrhunska jer nema nikakvog škripuckanja niti uvijanja. Bočne tipke za uključivanje ekrana i kontrolu glasnoće zvuka su postavljene na dobro ergonomsko mjesto, a pozicija senzora otiska prsta ispod stražnjih kamera je također dobra i kažiprst kojem smo prethodno uzeli otisak pada baš točno na tu poziciju. Otključavanje telefona je vrlo brzo.

Najuočljiviji dio telefona svakako je gornja stražnja strana na kojoj su postavljene dvije kamere i dvije LED bljeskalice u ravnini kućišta pa taj dio s crnom pozadinom nije isturen prema van.

huawei-p9-3

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""