TESTOVI

Flagship u kompaktnom izdanju

Huawei P10

Vrhunske komponente po privlačnoj cijeni karakteriziraju Huawei P10
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Huawei P10
5

Kamera, multimedija

Stražnja kamera se u suštini sastoji od dvije kamere – 12-megapikselne RGB i dodatne 20-megapikselne koja snima u crnoj-bijeloj tehnici. Radi se o Leica optici koja je Huaweiju pomogla da uđe u svijet najboljih kamera, a na modelu Huawei P10 koristi se otvor blende f/2.2. Po danu će fotografije biti jako dobre, bogate bojama i kontrastom dok se noću uglavnom dobiju nešto zrnatije fotke i video filmovi.

Kao opcija nudi se profi način u kojem možemo dobiti daleko bolje performanse, ali ako ih koristimo noću onda je potrebno imati stalak na kojem će mobitel mirno stajati dok recimo ima ISO postavljen na 3200 ili pak „hvatanje svjetla“ čak do 30 sekundi. Moguće je podešavati i manualno fokusiranje, ukoliko želimo nešto izoštriti u pozadini ili u prednjem dijelu kadra.

Popis različitih načina rada kamere može se provjeriti potezanjem prsta po ekranu s lijeva na desno dok se potezanjem prstom s desne na lijevu stranu ekrana dolazi do mnogih drugih postavki – snimanje osmijeha, praćenje objekata kao i prilagodba slike kroz zasićenje slike, kontrast i svjetlinu.

EMUI nema najpraktičnije riješen način biranja snimanja između video i foto načina pa ako smo recimo u foto načinu, a želimo snimiti video, onda je prvo potrebno odabrati video način a zatim pokrenuti video snimanje. Kod većine drugih proizvođača mobitela dovoljno je samo pritisnuti ikonu video kamere i počinje snimanje videa. Očekujemo da se ovo ipak unaprijedi u sljedećim verzijama EMUI sučelja.

Video se snima u čak sedam različitih rezolucija – od MMS (176 x 144) pa do UHD 4K (3820 x 2160). Video zapisi su stabilni, rijetko se primjećuje izgubljeni frame.

Prednja kamera od 8 megapiksela, uz otvor blende f/1.9 daje kvalitetne snimke kojima se praktički ništa ne može zamjeriti ukoliko ih snimimo u koliko-toliko dobrim uvjetima.

Fotografirano s Huawei P10

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

1 | 2 | 3

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""