TESTOVI

Premium feeling

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 na našem testu nam je dao veliku autonomiju baterije, pruža fotografske mogućnosti zapakirane u kvalitetno metalno kućište
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Huawei Mate 9 s Leica stražnjom dvostrukom kamerom i velikim kapacitetom baterije te izrazito velikim ekranom od 5,9 inča izrađen u kvalitetnom kućištu pravi je mamac za korisnike koji traže moćan smartfon u velikom izdanju. Prvi osjećaj korištenja telefona je jako dobar, sve odiše kvalitetom, a i pogled na specifikacije govori da se radi o moćnom stroju. Nasljeđuje modele Huawei Mate 8 i Mate S iz 2015, Mate 7 iz 2014, Ascend Mate 2 iz 2014 te Ascend Mate iz 2013, a gotovo svim Mate modelima je zajedničko da (osim Mate S s 5,5 inča) imaju ekrane dijagonala oko 6 inča. Time se Mate 9 uzdiže iznad modela iz P serije, ukoliko bismo usporedili veličinu telefona, ali ne žele baš svi velike telefone.

Na test smo Huawei Mate 9 dobili u crnoj elegantnoj kartonskoj kutiji na kojoj je u zlatnoj boji ispisan naziv modela kao i logo Leica dual kamere koja karakterizira sve nove jake modele iz Huawija i koja je Huaweiju dala strašan vjetar u leđa. U kutiji se nalaze zaštitna maska za telefonu smeđoj boji, slušalice te brzi punjač i kabel dužine 100 centimetara.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Huawei Mate 9 smo cijelo vrijeme testiranja koristili bez zaštitne maske iz jednostavnog razloga – kad već ima kvalitetno kućište onda neka se to i vidi. Prijatelji su sa zanimanjem uzimali Huawei Mate 9 u ruke, okretali ga i s prstima ispipavali sve njegove detalje. A njih zaista ima – i dok prednjom stranom dominira ekran bez tipki ispod, na donjoj strani okvira pronalazimo lijepo perforirane rupice koje asociraju na dva zvučnika, ali na dnu se nalazi jedan (u desnom dijelu) dok je lijevi tu više radi ravnoteže dizajna dok je između njih USB Type-C ulaz. Sa svih rubnih strana nalazi se nešto – s lijeve je smješten utor za SIM karticu i memorijsku karticu (odnosno drugu SIM ako se telefon koristi u dual SIM modu), s desne su tipke za pokretanje telefona i kontrolu glasnoće s lijepim taktilnim osjećajem pritiska dok se na vrhu nalaze 3,5 mm utor i infracrveni port.

Stražnja strana je primjer kako dobro današnji telefoni mogu izgledati – ne radi se tu samo o dvije kamere nego o lijepo dizajniranom kućištu izrađenom od aluminija, u prirodnoj boji metala. Ispod kamera je smješten odličan i praktičan senzor otiska prsta – s njim se otključava telefon bez prethodnog pritiska na neku tipku što je vrlo praktično u stvarnosti. Reagira trenutno, čim dotaknemo registriranim prstom senzor, a pomoću senzora se mogu okidati fotografije, između ostalog.

Huawei Mate 9 odlično leži u rukama, ergonomski je dobro oblikovan, ima nešto skliskije kućište zbog poliranog aluminija, ali niti jednom nam se tijekom dužeg testa nije dogodilo da telefon isklizne iz ruke. Ipak, oprez je potreban jer je stražnja strana ipak dosta skliska. Probali smo postaviti zaštitnu masku na telefon, ali i ona je poprilično skliska pa smo ipak ostali dosljednu korištenju telefona bez maske. Velika prednost je što na kućištu uopće ne ostaju otisci prstiju. Telefon ima blago zakrivljeno kućište debljine samo 7,9 mm tako da su i duži razgovori vrlo ugodni. Primjećuje se zagrijavanje kućišta tijekom dužeg korištenja ili igranja zahtjevnijih igara.

1 | 2 | 3 | 4

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Veliki test Samsung Galaxy Z Fold2 5G flagshipa

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1