TESTOVI

Šminker

HTC U Ultra

Veliki telefon HTC U Ultra donosi vrhunske specifikacije, kvalitetnu izradu, odličan zvuk i prosječnu bateriju
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Kamera, multimedija

Zanimljivo je pogledati karakteristike koje nude HTC U modeli Ultra i Play. I dok U Play, kao manji i povoljniji cijenom model nudi po 16 megapiksela i naprijed i natrag, model U Ultra na stražnjoj strani ima kameru s manjom razlučivošću od 12 megapiksela, a naprijed 16. Dok smo razgovarali s prijateljima, naravno da su nas pitali i o kamerama na Ultri, a kad smo im rekli da je naprijed jača kamera, ostali su začuđeni. Ipak, nije to baš tako u praksi, jer stražnja UltraPixel kamera od 12 megapiksela ipak nudi bolje performanse i kvalitetu jer je otvor blende na testiranom U Ultra modelu f/1.8 dok je kod Playa f/2.0. Noć odnosno slabiji svjetlosni uvjeti su teren na kojem se poznaju junaci pa tu ipak briljira Ultra.

Ima i kvalitetniji te precizniji laserski auto fokus, veličina senzora je veća, veća je i veličina piksela pa su sve to razlozi zašto su fotografije u konačnici jako dobre, pune detalja i bogate bojama. U noćnim uvjetima su recimo slova i brojevi na osvijetljenoj registarskoj tablici vrlo čitki i nisu razmazani kao što se moglo očekivati. Snimali smo automobile u pokretu, po danjem svjetlu, a zumiranjem smo došli do dobre oštrine, iako bi još nekoliko megapiksela sigurno dobro došlo kako bismo mogli napraviti još veće zumiranje. Kamera nudi velik broj načina korištenja – standardna kamera, Zoe kamera, panorama, Pro (ručni način), ubrzano i usporeno snimanje video filmova itd. Video očekivano dobro u konačnici izgleda, uz jedva koje rijetko trzanje ili izgubljeni piksel na najvećoj rezoluciji.

Oduševit će vas i prednja UltraPixel kamera od 16 megapiksela, iako ona ne briljira na razini stražnje. Ukoliko baš želite kvalitetan selfie, maksimalno kvalitetan, onda možete koristiti i stražnju kameru te „špiglirani“ odraz u staklenom stražnjem kućištu koje može poslužiti i za popravak frizure.

Sa slušalicama USonic smo oduševljeni jer pružaju odličan zvuk, glasnoća je vrlo glasna, širina zvučne slike je konzistentna cijelo vrijeme. Ne znamo koliko koštaju slušalice, ali sigurno nisu jeftine. Nakon analize našeg uha, putem ultrazvuka. Minijaturni mikrofoni na svakoj slušalici, uz pomoć akustičnog signala, skenirali su naše uho te analizirali zvučnu sliku kako bi se zvuk prilagodio baš našem uhu. Zvuk iz stereo zvučnika je također dobar, glasan, osjeti se bas koji volimo čuti iz donjeg zvučnika dok visoki tonovi dolaze iz gornjeg zvučnika.

Fotografirano s HTC U Ultra

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Zlatna sredina

Samsung Galaxy S20+

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1