TESTOVI

Mali, ali kao veliki

HTC U Play

Višeslojna staklena izrada kućišta HTC-a U Play kombinirana je s metalnim okvirom
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Kamera, multimedija

U tri modela iz U serije HTC ugrađuje bitno različite kamere, ne samo da se razlikuju po broju milijuna piksela nego i po kvaliteti, otvoru blendu i veličini čipa. U HTC U Play ugrađena je stražnja kamera od 16 megapiksela, nudi otvor blende od f/2.0 tako da je najslabija u seriji U, dok U Ultra nudi f/1.8, a U11 f/17. Potonji, HTC U11 proglašen je nedavno od strane medija koji se bavi testiranjem kamera kao mobitel s najboljom kamerom. To je U11 dokazao i na nedavnom usporednom testu mobitela u časopisu Vidi, u kojem je generalno pobijedio sve konkurente (Samsung S8+, LG G6, Sony Xperia XZ Premium, Huawei P10).

Kamera na modelu HTC U Play ima optičku stabilizaciju slike tako da već na osnovu toga znamo da će rezultati biti jako dobri, iako će u slabijim svjetlosnim uvjetima slika biti nešto zrnatija. Zato je tu PRO način rada u kojem možemo definirati mnoge parametre i na taj način dobiti daleko bolje rezultate. Naravno, ako znate s čime se služite. Video se snima u full HD rezoluciji i s kvalitetom smo generalno gledajući jako zadovoljni. Možda vam bude zanimljiva Zoe kamera koja snima tri sekunde videa.

Prednja kamera od 16 megapiksela je izrazito dobra, daje kvalitetne rezultate i ne trudi se popravljati nešto što je već dobro. Ako baš želite, moguće je snimljeni selfie dodatno popraviti, podesiti mu svjetlost i boje prema vlastitom nahođenju, ubaciti neki efekt između 14 ponuđenih.

Slušalice USonic pružaju odličan zvuk, glasnoća je vrlo glasna, širina zvučne slike je konzistentna cijelo vrijeme. Ne znamo koliko koštaju slušalice, ali sigurno nisu jeftine. Minijaturni mikrofoni na svakoj slušalici, uz pomoć akustičnog signala, skenirali su naše uho te analizirali zvučnu sliku kako bi se zvuk prilagodio baš našem uhu. Zvuk iz donjeg zvučnika je također dobar, glasan, osjeti se bas koji volimo čuti u elektronskim pjesmama. Telefon nema 3,5 mm ulaz za slušalice nego se slušalice spajaju preko USB Type-C konektora, a trebate li ipak spojiti svoje slušalice s 3,5 mm jackom onda možete koristiti adapter.

Fotografirano s HTC U Play

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

1 | 2 | 3 | 4

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Apple iPhone SE

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1