TESTOVI

Mali, ali kao veliki

HTC U Play

Višeslojna staklena izrada kućišta HTC-a U Play kombinirana je s metalnim okvirom
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

HTC U Play
5

Crno-plava kombinacija koju testiramo skriva mnoge zanimljive funkcije – HTC U Play je najmanji član obitelji U koju je HTC predstavio početkom 2017. godine. Bitno veći model od U Playa je U Ultra, čiji smo test već objavili na Mobilu, a odnedavno je u prodaji i najjači model HTC U11, koji se veličinom ekrana smjestio između Playa i Ultre, ali je ipak najjači model.

HTC U Ultra i HTC U Play

Mnogima se više sviđa U Play zbog svojeg kompaktnijeg dizajna i veličine, ali ljubitelji većih telefona će sigurno odabrati veći U Ultra koji uz daleko jače specifikacije donosi i dodatni ekran iznad glavnog ekrana, a na kojem se prikazuju dodatne informacije. Recimo, nešto kao Always-On kod Samsunga i LG-ja.

Vrlo je bogato pakiranje u kojem dolazi model HTC U Play – uz krpicu s kojom možete brisati kućište u kutiji se nalaze još i zaštitna plastična prozirna maska te USonic slušalice, naravno uz punjač i kabel.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Staklo je sada glavni materijal od kojeg se izrađuju najjači HTC-ovi smartfoni, odustali su od metala koji im je godinama bio zaštitni znak, a što mnogi vlasnici modela HTC One M7, M8, M9 i HTC 10 baš ne odobravaju. Ipak, istina je da cijela U serija, koja koristi istu izradu od višeslojnog stakla, izgleda jako dobro, kvalitetno i „fensi-šmensi“. Metal je prisutan na okviru koji spaja dvije staklene površine. Sve boje u kojima telefoni dolaze su bogate, izražajne i presijavaju se na suncu čak i u neke druge boje. Mnogi modeli se mogu koristiti i kao ogledala te se selfie fotke mogu dobiti i sa stražnjom kamerom.

Ugodno zaobljeno kućište modela HTC U Play jako dobro leži u ruci, ergonomija je vrhunska i telefon odlično „upada“ u dlan za duže korištenje bez prestanka. Istina, telefon je sklizak, ali samo na prvi dodir te se već nakon nekoliko sekundi držanja u ruci doslovce stapa s dlanom i postaje manje sklizak, iako je oprez i dalje potreban. Stoga, ozbiljno razmislite o korištenju priložene zaštitne maske kroz koju će i dalje do izražaja doći njegov dizajn, ali ćete telefon sačuvati od oštećenja koja će sigurno pratiti svaki pad na tvrdu podlogu.

Vizualno, HTC U Play je gotovo identičan dizajnom kao i U Ultra, ali se ipak sitne razlike mogu primijetiti – straga su im drugačije leće kamere (Ultra ima pravokutnu s LED-icama s desne strane, a Play okruglu s LED-icama s lijeve strane).

Kućište je vrlo čvrsto i utegnuto, nema šanse da nešto zaškripi, kao i inače kod HTC-ovih uređaja. Zbog toga korisnici vole i obožavaju HTC-ove telefone, nikada nisu radili kompromise po pitanju izrade.

Uz plavu boju, u ponudi su još i crna, pink te bijela boja kućišta, a svim se bojama mora odati priznanje da imaju neki svoj cool faktor. Vrlo su uočljivi u svim situacijama, gdje god da se telefon nalazi – na uhu, na stolu ili u ruci.

1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrhunske specifikacije

Sony Xperia XZ Premium

string(4) "test" string(0) ""
string(4) "test" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1