TESTOVI

Nova era izduženih ekrana

LG G6 PRVI TEST

LG G6 smo isprobali u Barceloni na Mobile World Congressu.
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Ono što prvo privlači pozornost na LG G6 svakako je ekran u omjeru 18:9. Dakle, ekran je vrlo izdužen i najbolje ga je doživjeti kao da se na ekranu nalaze dva kvadrata omjera 1:1, smještenih jedan pored drugoga. Dobilo se na boljoj iskoristivosti dvaju ekrana, karakteristici koju je Google nativno ponudio na Androidu 7.0, iako se ta mogućnost nudi kod nekih uređaja već nekoliko godina.
Sad na ekran možemo postaviti recimo kalendar u dva dijela- na primjer lijevo je mjesečni ili neki drugi prikaz svih podataka, a desno detaljan prikaz. Pri dolaznom pozivu na vrhu je fotografija osobe, a na dnu broj i ime. U emailu se također odlično koristi ova funkcionalnost, ali i u bilo kojoj situaciji kad trebamo na ekranu dvije različite situacije. Na primjer, na gornjem ekranu se nalazi tekst na engleskom jeziku, a na donjem možemo pisati prijevod.
U suštini, ekran dijagonale od 5,7 inča nije uži nego je iste širine kao na G5 – 1440 piksela, ali je izdužen s 2560 na 2880 piksela. Ipak, cijeli telefon LG G6 je uzak jer se koristi vrlo usko područje lijevo i desno u odnosu na ekran. Pa G6 djeluje kao da nema preuočljive rubove oko ekrana. Iznad i ispod ekrana je vrlo mali neiskorišteni prostor.
Kućište ugodno leži u ruci – s prednje strane ekran štiti Gorilla 3, straga je također staklo ali Gorilla 5 dok je na boku metalni okvir s izrezima za prolazak signala. Iako je LG G6 vrlo velik telefon, vizualno izgleda puno manji zbog svih nabrojanih stavki. Na dnu, s donje strane je smješten mono zvučnik.
Sa stražnje strane su smješteni dual kamera s LED-icama između i čitač otiska prsta. Zgodno je što kamere nisu izbočene prema van.
Baterija je kapaciteta 3300 mAh, što znači da je jača nego na LG G5.
Google Assistant pronalazi svoje mjesto u sve više telefona pa nakon što kažemo “Koja je najzanimljivija građevina u Barceloni, dobili smo.odgovor Sagrada Familia. Zatražili smo fotografije i dobili ih na ekran. Možemo preko Assistanta provjeriti prometnu situaciju ako krećemo prema aerodromu, na primjer.
Dual kamera je širokokutna i od 13 megapiksela te se ide u smjeru kvalitete, a ne u smjeru utrke megapiksela. Moramo priznati da nas fascinira kvaliteta pri zumiranju s kamerom, bez gubitka kvalitete i detalja. S obzirom da su Instagram i Snapchat vrlo popularni kao foto servisi, LG G6 kreće u tom smjeru s naglaskom na 1:1 formatu fotografija. Fora je što se okidanjem prve 1:1 fotografije ona pojavljuje na donjem dijelu ekrana, a na gornjem možemo okinuti sljedeću. Dakle, istovremeno imamo i fotkanje i rezultat. Kad ih bude nekoliko fotografirano, one se pojavljuju u mozaik formi na donjem dijelu ekrana.
LG G6 pokreće Snapdragon 821 koji podržava HDR10 i optičko zumiranje na stražnjoj kameri. Uz Android 7 koristi se LG UI 6.0 sučelje.
Vodootporan je LG G6, što znači da su se obistinile pretpostavke koje su o telefonu kružile prije predstavljanja u Barceloni. Ovo su naši prvi dojmovi o LG G6, uživo iz Barcelone s predstavljanja telefona.

Komentiraj

string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
TEST MJESECA

Veliki test Samsung Galaxy Z Fold2 5G flagshipa

string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(9) "prvi_test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1