NOVOSTI

Jedina prava alternativa

Doba štednje gigabajta je postalo prošlost

Moramo li paziti na baš svaki megabajt ili postoji alternativa – neograničeno korištenje mobilnog interneta

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Većina korisnika mobitela u Hrvatskoj štedi gigabajte kako bi im bili dovoljni do kraja mjeseca ili pak traže wireless mrežu kako bi se spojili i provjerili novosti iz politike, sporta, što je novo na Snapchatu i Facebooku, da bi uploadali selfie fotku na neku od društvenih mreža. Korisnici u dobi od 18 do 24 godine čak 1/3 svih fotografija naprave s prednjom kamerom. Na društvenoj mreži Snapchat od svih uploadanih fotografija čak 74% su selfie.


Znamo da su javne wireless mreže često puta nesigurne, ne znamo tko nam može presresti naše osobne podatke, upasti u facebook ili pak na mobitel. I kad se spojimo na wireless u kafiću, s obzirom da su svi spojeni na ruter, dolazi do zakrčenja veze odnosno sporog surfanja. Preostaje nam ponovo uključiti mobilni prijenos podataka i nadati se da će nam potrajati do kraja mjeseca. Istina, na tržištu već godinama postoje i tarife koje nude neograničeni mobilni internet, ali što vam to vrijedi kad se pri tim smiješnim brzinama ne može pokrenuti YouTube video, učitati fotografija s Facebooka, a tko još koristi onaj famozni Facebook0 kod kojeg se ne učitavaju fotografije i video filmovi nego samo tekstualni postovi. Bezveze, zar ne?


Korisnicima treba (sve) više gigabajta svaki mjesec, što znatno poskupljuje njihove troškove korištenja modernih usluga na pametnim telefonima. A ako i štede, čemu će im onda pametni telefon koji ne ispunjava svrhu, da uvijek budu online i stalno spojeni sa svojim prijateljima. Poznato je da hrvatska kasni s pristupom internetu i da smo na samom europskom dnu što se tiče skupoće korištenja, u odnosu na ono što dobivamo.


Otići ćemo u daleku prošlost, u vrijeme kad su na hrvatskom tržištu vladala dva mobilna operatora, a nakon pojave trećeg (Tele2) u listopadu 2005. godine cijene su počele primjetno padati, a korisnici su počeli dobivati sve bolje i bolje usluge, po povoljnijim cijenama. Prije nekoliko godina Tele2 je također pokrenuo revoluciju sa svojom istoimenom tarifom.
Da se Zemlja ipak okreće (Eppur si muove) i da se s vrtnjom našeg planeta događaju i promjene svjedoči velika novost na hrvatskom mobilnom tržištu – uvođenje prvog flat interneta na mobilnim uređajima. Za samo 84 kune mjesečno, i privatni i poslovni korisnici mogu koristiti internet bez ograničenja i bez usporavanja, uz podatkovni paket BEZBROJ GB. Uz BEZBROJ GB i tarife RASPALI i EKIPNA, hrvatski korisnici od sad uživaju u neograničenoj slobodi komuniciranja. Podatkovni paketi dostupni su sada od 1 GB, 5 GB, 10 GB te BEZBROJ GB.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1