NOVOSTI

Schneiderovo rješenje problema upravljanjem energijom

Potrošnja energije u sljedećih 40 godina će se udvostručiti

Platforma EcoStruxture predstavlja cjeloviti pristup rješavanju problema upravljanja energijom i energetskom učinkovitošću.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Potrošnja energije u sljedećih 40 godina će se udvostručiti
5

Čovječanstvo se susreće s tri velika izazova – urbanizacijom, digitalizacijom i industrijalizacijom. Urbanizacija dovodi sve više ljudi u gradove te se procjenjuje da će do 2050. godine u gradovima živjeti dodatnih 2,5 milijardi ljudi, što će biti opterećenje na infrastrukturu i javne službe. Digitalizacijom će do 2020. godine novih 50 milijardi uređaja biti povezano dok se za treći izazov – industrijalizaciju, predviđa da će do 2050. godine udvostručiti emisije CO2.

Schneider Electric je predstavio svoju platformu EcoStruxture koja bi trebala dati odgovor i rješenje na sve veće potrebe za energijom u segmentu energetike i industrije. U Schneideru procjenjuju kako će potrošnja energije biti stalnom porastu i u sljedećih 40 godina će se udvostručiti.
Glavne komponente Schneider Electric EcoStruxure Grid platforme su ADMS (sustav naprednog upravljanja distributivnom mrežom koja omogućuje predviđanje potrošnje i proizvodnje, funkcije naprednog nadzora, analize, upravljanja, optimizacije i planiranja) i Easergy T300 (IoT uređaj za nadzor i praćenje električnih distribucijskih sustava, koristi se za otkrivanje grešaka u električnim mrežama te za nadzor i upravljanje transformatorskim stanicama).

Sveobuhvatno rješenje EcoStruxture istovremeno pruža potpunu informatičku sigurnost i ono što današnjim pogonima nedostaje – kompletnu analitiku i izvještavanje na svim razinama. Razvijen je kroz šest tehnoloških cjelina za četiri segmenta tržišta: zgradarstvo, data centri, industrija i infrastruktura.

Radi se o IOT baziranoj platformi koja služi kao temelj za upravljanje, vođenje, automatizaciju i optimiziranje sustava ili lokalno ili u „cloudu”te objedinjuje tri razine:
1. povezani proizvodi (oprema) – kroz povezivost i IoT/IIoT moguće je prikupljati velike količine podataka („big data“) iz samih proizvodnih procesa
2. vrhunska kontrola i upravljanje – upravljanje procesima i potrošnja energenata
3. analitika – kroz fiksna, mobilna ili „cloud”rješenja.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Može li protiv najboljih?

OnePlus 5

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
OnePlus 5T pušten u prodaju