NOVOSTI

Igrajmo na sigurno

HT je kreirao digitalni gaming vodič za klince i roditelje

Upoznajte se s prednostima i rizicima videoigara uz digitalni vodič Hrvatskog telekoma

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Hrvatski Telekom u svrhu povećanja informiranosti mladih i njihovih roditelja o prednostima i rizicima svijeta videoigara pokreće kampanju ”Igrajmo na sigurno”. Kampanja je sastavni dio velike društvene inicijative ”Šeraj pozitivu, blokiraj negativu” usmjerene povećanju sigurnosti djece i mladih na internetu.

U sklopu kampanje kreiran je prvi digitalni vodič sigurnog igranja videoigara koji donosi cjeloviti pregled pozitivnih aspekata, ali i rizika igranja videoigara uz konkretne savjete za roditelje kako pristupiti svojoj djeci i zaštititi ih od opasnosti koje donosi virtualni svijet.

Vodič je kreiran u suradnji sa stručnjacima iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Hrabrog telefona, a moći će se besplatno preuzeti na kanalima Hrabrog telefona, Djece medija i portalu Generacija Next.

Kampanju je podržao i Ivan Rado poznat kao Malajski tapir, jedan od najpoznatijih hrvatskih YouTubera, koji je na predstavljanju kampanje iz vlastitog iskustva pričao o izazovima sigurnosti pri igranju videoigara. “Kao što nas kroz život dočekuju brojni izazovi, tako postoje određeni izazovi koje moramo premostiti u svijetu gaminga. Vjerujem da se razumijevanjem pozitivnih i negativnih strana videoigara, prihvaćanjem dobnih granica na igrama i roditeljskim prihvaćanjem djeteta u svijetu u kakvom oni nisu živjeli ti izazovi mogu premostiti”, izjavio je Rado.

Svako četvrto dijete u Hrvatskoj igra videoigre na internetu, dok 85% istih videoigara sadrži nasilne sadržaje.

U sklopu kampanje, snimljen je kratak dokumentarni film o utjecaju videoigara u okružju obitelji u kojima gameri i roditelji zajednički prolaze kroz sve izazove u području sigurnosti.

Vodič pogledajte ili preuzmite na poveznici.

 

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Veći, jači Samsung flagship

Samsung Galaxy S10+

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Huawei bi mogao odgoditi lansiranje Mate 30/Pro modela