NOVOSTI

Gotovo 900 dolara skup uređaj sa banalnim nedostacima

Google Pixel 2 XL pati od problema sa ekranom

P-OLED zaslon izgleda da još nije spreman za high-end segment
Made by Google

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Google je predstavio nasljednike svoje Pixel linije, koji su naslijedili poznatu Nexus seriju, te je sa drugom iteracijom popravio veliki broj problema i nedostataka u odnosu na original. Međutim, izgleda da su neki novi problemi došli na vidjelo, konkretnije problemi sa ekranom kod većeg, Pixel 2 XL modela.

Nove Pixel 2 i Pixel 2 XL modele rade HTC i LG. I dok manji model koristi AMOLED ekran, Pixel 2 XL koristi LG-ev P-OLED ekran. Iako su oba ekrana napravljena u sličnoj tehnologiji, te nude vrlo slične mogućnosti kao što su vrlo visoki kontrast, potpuno crna boja koja se dobijem gašenjem piksela, čime se štedi i baterija, postoje neke razlike koje nisu na prvu ruku vidljive no jednom kad se uoče vrlo ih je teško ne zamijetiti.

Pixel 2 vs Pixel 2 XL - plavi ekran pod kutom. Izvor: Youtube
Pixel 2 vs Pixel 2 XL – plavi ekran pod kutom. Izvor: Youtube

Prvi problem bio je sa plavkastom nijansom P-OLED zaslona. Naime, ukoliko se ekran gleda pod kutom koji nije pravi, boje na ekranu postanu hladnije i plavkastije. Iako je to karakteristika gotovo svih OLED ekrana, na P-OLED ekranima plava nijansa je puno izraženija, te ju uspoređuju sa ekranima na Samsungu Galaxy S2 koji je izašao pred 6 godina. Iako će u svakodnevnom korištenju problem biti gotovo nezamjetljiv, u slučaju grupnog gledanja YouTube videa, ili surfanja Redditom u krevetu, plava nijansa će biti jedna od onih stvari koje neće više biti nezamjetljive.

Drugi, veći problem, je burn-in zaslona. Burn-in efekt događa se kada se statična slika prikazuje na ekranima napravljenima u OLED tehnologiji na dulje vrijeme. U tom slučaju pikseli koji se dugo vremena nisu promijenili ostanu djelomično „zapečeni“ na ekranu tako da obrisi slike ostanu prisutni čak i nakon promjene. Svi OLED zasloni pate od te nuspojave, uključujući i moj Galaxy S7 Edge na kojem su na određenim sivim bojama vidljive bijele trake od navigacije. Burn in je posebno vidljiv na demo uređajima u dućanima i shopping centrima, gdje mobiteli rade po desetak i više sati bez prestanka na maksimalnom svjetili zaslona, prikazujući iste kadrove i slike. Međutim, problem je puno izraženiji na Pixel XL 2, gdje su neki vlasnici prijavili burn-in u području navigacijske trake već nakon nekoliko tjedana korištenja pametnog telefona:

Google je izdao službenu obavijest o problemu te je pokrenuo istragu, nakon koje će biti poznato više detalja.

Ovo definitivno nije pomoglo Google-u da agresivnije prodre u tržište pametnih telefona. Prva generacija Pixela imala je velikih problema sa dostupnošću, te uz nedostatak vodo otpornosti i upitan dizajn nije uspio pokoriti ostale proizvođače. Nadajmo se da će Google na vrijeme riješiti probleme na obostrano zadovoljstvo.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Huawei Mate X brzo rasprodan u Kini