NOVOSTI

Meizu

Punjač koji bateriju mobitela napuni za 20 minuta

Super mCharge punjač može bateriju mobitela napuniti za samo 20 minuta.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Baterija je kapaciteta 3000 mAh, dakle prosječnog kapaciteta za današnje smartfonove, a tehnologija baterije je litij-ion.

Meizu za svoj novi punjač tvrdi da je 5,5 puta brži nego što je prethodni brzi punjač punio bateriju mobitela. 60 posto punjenja odvija se u prvih 10 minuta, a do kraja se baterija napuni za samo 20 minuta. Snaga novog punjača je 24 W, a prethodnog 18 W.

U usporedbi s Qualcommovom QuickCharge 4.0 tehnologijom, koja će doći s novim Snapdragon 835 čipsetom, baterija kapaciteta 2750 mAh se do 50% napuni za 15 minuta, Meizuov punjač je prava zvijer.

Fizički, Meizuov punjač je veličine poput smartfona, a kroz 11V/5A izlaz isporučuje 55 W snage. Opet malo uspoređujemo – to je dvostruko više od Oppo Vooc punjača kao i Motorolinog TurboChargera.

Još novosti stiže iz Meizua – njihova baterija od 3000 mAh dat će 80 posto kapaciteta i nakon 800 punjenja i pražnjenja. Što čini vijek od dvije godine prosječnog korištenja. Meizu je izradio podatkovni kabel koji može prenijeti i do 160 W snage.

Kod baterija je toplina vrlo bitna stavka te kako se upravlja toplinom. Meizu Super mCharge punjač u bateriji postiže maksimalnih 38 stupnjeva Celzijusa. Qualcommov punjač Quick Charge 3.0 postiže 44 stupnja. Razlog zašto je temperatura baterije koristeći Meizuov punjač niža jeste “charge pump technology” koja se događa u dva kruga, čime se postiže učinkovitost punjenja od 98 posto.

Ipak, postoji i jedan „nedostatak“, a to je cijena kabela koji se koriste u Meizu punjači – kabel košta tri puta više nego u trenutno korištenim kabelima na tržištu. Spomenimo i kako će se Meizu Super mCharge punjač na tržištu naći tek kroz jednu do dvije godine.

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""
TEST MJESECA

Vrh mobilne ponude

Apple iPhone 11 Pro

string(4) "post" string(0) ""
string(4) "post" string(0) ""

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" string(0) ""

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Google kupuje Fitbit za 2,1 milijardu dolara- stiže li nam Pixel Watch?